Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 10-03-2022 14:24:22
Huishouden & Energie

Zonnepanelen

als u het puur doet om terug te leveren, dan zal u een kostenafweging moeten maken. wat kosten die extra panelen, welke aanpassen zouden er gedaan moeten worden om dit aan te kunnen sluiten en wat levert het op.

waar ik zelf voor gekozen heb is iets meer panelen dan mijn eigen verbruik. het voordeel nu is is dat ik kan salderen en dus zeker op 0 uitkom. als de salderingsregeling afgebouwd word kom je op een punt dat het weer pijn gaat doen in je portemonnee. ik ga er van uit dat accupakketten in de komende jaren goedkoper worden en wil dan een accupakket gaan aansluiten om die overcapaciteit overdag in de avond te kunnen inzetten voor het koken (inductie) en om te verwarmen (doe ik via de airco). groot voordeel is dat ik dan eigen stroom verbruik. want ook dat zal u in uw berekening mee moeten nemen, wat krijgt u terug bij terugleveren, maar wat kost het u om in te kopen op de momenten dat er te weinig of geen productie is.


al met al iets om even voor te gaan zitten.