Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 14-03-2022 09:58:33
Winkels & Webshops

Behang gekrompen, door behanger geplakt

Helaas en als ook al eerder gezegd kunnen de muren nog te vochtig zijn geweewst en is het normaliter zo dat dat nieuwbouwwoningen, vooral indien er sprake is van beton en gipsmuren specifiek bouwbehang wordt benut en eerst later als het zeker is dat alles goed droog is ander behang. niet bedoeld als reclame zie https://www.moensmeubelen.be/behangen-hoe-begin-er-aan/" target="_blank">behangen, hoe begin je er aan? - meubelen moens (moensmeubelen.be)  en is het vochtprobleem eenmaal hersteld, dan moet de vochtige muur natuurlijk eerst drogen alvorens je hem terug kan schilderen of behangen. de droogtijd voor muren bedraagt gemiddeld 2 à 3 maanden. na de droogtijd kan je alles herstellen en de muren verfraaien.



https://www.plafondwitten.com/hoe-te-schilderen/hoe-lang-moet-stucwerk-drogen-voor-schilderen.html#:~:text=is%20het%20vochtprobleem%20eenmaal%20hersteld%2c%20dan%20moet%20de,kan%20je%20alles%20herstellen%20en%20de%20muren%20verfraaien." target="_blank">hoe lang moet stucwerk drogen voor schilderen? - plafond ...




het lijkt er dus sterk op dat de muren in de kamer van uw dochter nog echt niet goed genoeg droog waren. dat is iets dat de behanger/specialist had moeten weten of van te voren nagaan en vooral omdat u kenbaar heeft gemaakt dat er kort voor nog is gestuckt. het lijkt er dus op dat deze in gebreke is gebleven.

en in gebreke blijven betekent recht op schadeloosstelling c.q. schadevergoeding rep. gratis herstel. ben u lid van vereniging eigen huis, schakel die dan in https://www.eigenhuis.nl/" target="_blank">https://www.eigenhuis.nl/ of uw rechtsbijstandsverzekeraar. eventueel nadere juridische actie na een ingebreke stelling kan kostbaar zijn en kan ook langere tijd in beslag nemen. ook is dan altijd de uitspraak van een rechter aan de orde.  u kunt zelf beginnen met een brief op basis van https://www.eigenhuis.nl/" target="_blank">https://www.eigenhuis.nl/ en deze https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/" target="_blank">voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/ te benutten.

u kunt ook, na het wel vragen van advies als hiervoor aangegeven, besluiten om het nu even zo te laten en over enige tijd opnieuw te behangen, al is dat dan wel de meest gemakkelijke 'weg'.