Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 18-03-2022 22:22:09
Garantie & Verzekeringen

Landal verzekering

Was het huisje van de buren op het moment dat de schade is ontstaan verhuurd of stond het leeg? 

dat maakt namelijk veel uit in deze kwestie. is het huisje verhuurd, dan is het gezien de vele landelijke waarschuwingen aan de huurders van dat huisje geweest om los tuinmeubilair vast te zetten of binnen op te bergen. 

was het huisje niet verhuurd, dan ligt die verantwoordelijkheid bij de eigenaar van het huisje. 

het niet opbergen van losse spullen in de 'tuin' is een vorm van nalatigheid wanneer er een storm op komst is. 
let wel: dit geldt alléén in geval er ook daadwerkelijk (ruim) vooraf een weeralarm was afgegeven. als er voor het moment dat de schade is ontstaan geen weeralarm was afgegeven, of dit weeralarm pas kort van tevoren is afgekondigd, kan niet gesproken worden van nalatigheid. in dat geval is de schade aan uw auto domme pech.

hoogstwaarschijnlijk kunt u in alle gevallen ook de stormschade via uw eigen verzekering vergoed krijgen, indien de auto wa+ of all-risk verzekerd is.