Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 21-03-2022 13:28:22
Huishouden & Energie

Hoe ver moet afvoer afzuig kap uit de erfscheiding

Of er regels voor zijn, weet ik niet, kan per woningbouwvereniging verschillen, ook per gemeentelijke apv zou iets geregeld kunnen zijn, maar ik denk niet landelijk.
kooklucht zult u tot op zekere hoogte moeten accepteren, daarbij gelden "normale" kooktijden gerelateerd aan de maaltijden. dus als iemand utigebreid gaat koken midden in de nacht dan zou een bezwaar zin hebben.

alles hangt er dus van af waar u woont, huurt u of heeft u een koopwoning, wat is geregeld in de huurvoorwaarden of door een evt. vve,  of door de gemeente ...

dat u bepaalde kooklucht  niet kunt verdragen doet niet terzake. feitelijk wordt de lucht naar de buitenlucht (=publieke ruimte) afgevoerd en dringt die vanaf daar uw woning binnen.

ook kan het met de windrichting te maken hebben, dus heeft u vaak last of alleen op bepaalde momenten? en is het last, ov is het overlast? last moet u dragen, overlast niet.