Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 28-03-2022 12:20:50
Winkels & Webshops

Recht op onderliggende factuur?

In der beschränkung zeigt sich der meister ...
als ik het goed begrijp heeft u een offerte aangevraagd en die geaccepteerd waarin de kosten zijn vastgelegd en alleen nog de kraanhuur daarbovenop komt. als dit door beide partijen is geaccepteerd dan hoeft u alleen te betalen wat in de offerte is afgesproken. want dit wordt de koopovereenkomst van uw product.

als de kraan een vaste minimale prijs hanteert dan is dat voor uw rekening, want zo staat het in de offerte. een minimale prijs van 1 dag wil niet zeggen dat u de kraan voor 1 dag heeft gehuurd, het is de ondergrens van waarvoor de kraan bij u werkzaamheden komt uitvoeren. en verder, alshet werk gedaan is hoeft u ook niet langer gebruik te maken van de kraan.

op de onderliggende factuur heeft u in principe geen recht. u heeft het bedrijf dat de gebouwtjes plaatst toestemming gegeven een kraanbedrijf in te huren en die kosten te factureren. als u per se de factuur wilt inzien zult u ws naar de rechter moeten. de administratie is niet van u maar van de aannemer. als u accepteert dat in de offerte de kraankosten exclusief blijven dan kan (u bent zzper, ondernemer, en dus geen privepersoon) de aannemer aannemen dat u weet wat dat ongeveer gaat kosten. elk redelijk bedrag zult u dan moeten betalen.