Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ag
Agamemnon - 13-04-2022 21:00:27
Huishouden & Energie

Hoe werkt salderen van stroom bij variabele tarieven?

als je overweegt zonnepanelen aan te schaffen of overweegt van leverancier te veranderen, dan moet je daar tegenwoordig misschien rekening mee houden. er zijn trouwens maatschappijen die 5 ct terugleververgoeding betalen en er zijn er die meer dan 40 cent betalen maar uiteraard altijd minder dan het afname tarief. als je een vergelijkingssite raadpleegt, en die tonen al geen vaste contracten meer, alleen variabele, dan wordt er steeds van de actuele tarieven uitgegaan, en geextrapolerd naar 12 maanden. terwijl vele maatschappijen tegenwoordig maandelijks hun tarieven wijzigen. ik heb dus geen idee hoe dat gaat als je in de ene maand 60 cent betaalt en een andere maand maar 10 cent, bijvoorbeeld.
misschien zijn er slimme mensen hier met zonnepanelen die daar al ervaring mee hebben en hun jaarafrekening bestudeerd hebben..