Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 15-04-2022 09:48:36
Geldzaken & Recht

Werken met uitkering

Leg deze kwestie, a;s al gezegd voor aan het uwv en doe niets zonder dat men daar heeft gereageerd. houd er vooral rekening mee dat verdienen als zzpér ook nog iets andrs is dan verdienen als werknemer omdat u toch zelf ook rekening zou moeten houden met alsdan opbouwen van pensioen etc. en zijn andere kosten vaak ook voor u zelf. daarnaast dient u rekening te houden met btw (21%). niet vergetene het spareen voor het geval u onverhoopt door arbeidongeschikheid weer zou uitvallen en de kosten dan geheel voor u zijn. ergo, dat betekent dat het uitermate zinnig is om ook een arbeidsongeschikheidsverzekering af te sluiten met daarin ook pensioenopbouw.

indien u dat niet heeft gedaan is het ook zeer raadzaam om u heel goed te laten informeren door de kvk.

hetgeen u aangeeft m.b.t. de aanslag die u zou ontvangen heb ik ook mijn twijfels omdat dat geheel afhankelijk is van de omzet die u maakt en de aftrekposten die u kunt benutten zoals ook wervingskosten etc.

(ik ben/was zelf zelfstandigberoepbeoefenaar - op het gebied van arbeid en organisatie  als adviseur/manager  en heb groot voordeel gehad tijdens een periode van arbeidsongedschiktheid op basis van het bezit van de verzekeringen en ook pensioenopbouw.)

en herhaald, laat u heel goed voorlichten over de voor- en nadelen en dan vooral gelet op het niet hebben van de bescherming die werknemers hebben m.b.t uitval door abeidsongeschiktheid en niet te vergeten werkloosheid (niet verkrijgen van opdrachten of voortijdige beëindiging van een opdracht) en het risico bestaat dat u dan terug valt op bijstandsregelingen.
  niet te vergeten, er kan ook sprake zijn van schijnzelfstandigheid indie er toch sprake is van tijd, geld en verantwoordelijkheidsaspecten die voor de werkgever/werknemsre relatie. m.a.w. er moet wel aantoonbaar sprake zijn van zelfstandigheid m.b.t. het eigen doen en laten.
u dient duidelijk ondernemer te zijn en dan tenslotte, ook nakomend, volgens de kabinetsplannen als nu aan de orde gaan ondernemers meer belasting betalen (voorstel).