Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 15-04-2022 16:58:57
Vrije tijd & Tuin

Wie is aansprakelijk voor de schutting huurder of koper?

Als het rasterwerk  waar het doek tegen geplaatst is doet zich het merkwaardige feit voor dat het dan nu ook uw eigendom is op basis van mandeligheid. toevallig zag ik gisteren bij mr. frank visser doet uitspraak hier een uitspraak deed m.b.t schttingen en manadligheid waar u mogelijk wel iets aan heeft.
hoe dan ook, geef aan uw buren schriftelijk te kennen, met bewijs van aflevering, dat u toestemming verleend zou moeten hebben (indien het rasterweek inderdaad op de erfgrens staat) maar daar niet moeilijk over wil doen maar het dan wel heel duidelijk is dat zij dan verantwoordelijk zijn voor schade die gaat ontstaan bij eventueel omwaaien..

u kunt m.i. ook vorderen dat het doek wordt verwijders (als het tegen rasterweek op de erfgrens is geplaatst)(. uw verhuurder had dit ook moeten weten.
zo het onverhoopt tot schade leidt en u daarvoor aansprakelijk zou worden gesteld zal m.i. geen enkele rechter daar op in gaan.

per saldo, indien uw verhuurder van mening is dat er schade zou ontstaan kan die dat ook melden aan de buren. ergo, zou er onverhoopt sprake zijn van .... dan zijn de buren geheel/volledig aansprakelijk aangezien de plaatsing zonder overleg met en toestemming van u is gegaan. (de uitzending die ik noemde is terug te zien)

aanvullend: als het scheidingsraster is geplaatst door de verhuurder is het diens eigendom en dient die dus formeel te handelen en indien die dat nu dus nu niet doet is dat ook reden dat u nooit aansprakelijk gesteld kunt wordeen. laat dat de verhuurder dan wel weten. niet per e-mail afhandelen.

(mandeligheid zie het be art 5: 60 jo 68 en verwijzend naar ook de uitspraak van frank visser: geldt ook voor huurders).