Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Aansprakelijkheids verzekering unive betaald schade niet

1.volgens wetgeving is een werggever aansorakelijk voor schade die wordt veroorzaakt door een werknemer. indien u als werknemer actief was is hetgeen de uitgever stelt m.i. in strijd met de wetgeving. 
2. bij het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering zou ook m.i. in beginsel er sprake moeten zijn van uitkering maar ik sluit niet uit, u noemt dat niet, dat de verzekeraar zich beroept op het wettelijke gegeven dat een werkgever aansprakelijk is. zie deze info m.b.t. hert aspect dat de schade mogelijk aan roekeloosheid van u is te verwijten doordat u het karretje te dicht bij de betrokken auto geplaatst zou hebben en de windvlaag te voorzien was. handig om dat te hebben hoewel m.i. de bewijslast ook bij de werkgever/uitgever ligt.  zie:https://www.dezaak.nl/personeel/arbeidsrecht/aansprakelijkheid-wie-draait-op-voor-schade/" target="_blank">https://www.dezaak.nl/personeel/arbeidsrecht/aansprakelijkheid-wie-draait-op-voor-schade/ . 

al met al dus een lastige kwestie en u kunt m.i. het beste contact opnemen met - het juridisch loket, tel. 0900 – 8020:    € 0,10 per minuut (met een maximum van € 12,50). daarnaast betaalt u een starttarief van 4,5 cent en de normale belkosten. zie voor meer informatie https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl en nagaan of u op basis van rechtshulp een advocaat kunt raadplegen. u kunt uw vraag m.b.t. het aspect van niet uitkeren door de verzekeraar vook voorleggen aan de ombudsman van http://www.kifid.nl" target="_blank">www.kifid.nl en dan is het habdig dat u wel een schriftelijke bevestiging heeft van de afwijzing door univé (https://rechtshulp.unive.nl/klacht-indienen/klacht-indienen" target="_blank">https://rechtshulp.unive.nl/klacht-indienen/klacht-indienen