Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

newmikey
newmikey - 18-04-2022 08:43:48
Voeding & Gezondheid

Rumaroma => alcohol?

Het beetje ethanol (alcohol) wat je in veel aromas aantreft is daar om de smaakstoffen in oplossing te houden, veel van die aroma-basisstoffen zijn namelijk olieachtig en niet in water oplosbaar. gezien het feit dat je doorgaans maar heel weinig van het spul gebruikt (één van de fabrikanten vermeldt "gebruik 3 à 4 theelepels voor ca. 500 gram beslag of 500 ml te aromatiseren product.") zal het eindproduct minder alcohol bevatten die afkomstig is van het aroma dan bijvoorbeeld de natuurlijk aanwezige alcoholen die onstaan na gisting van bijvoorbeeld fruit of na werking van gist op het deeg. dan gaat het oók nog eens de oven in.

je hoeft je dus nergens zorgen over te maken - je krijgt bij het eten van andere dingen (overrijp fruit bv) ook minieme beetjes alcohol binnen en je lichaam kan deze probleemloos en zonder gevaar voor je zwangerschap verwerken.