Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 18-04-2022 09:44:53
Huishouden & Energie

Stedin dreigbrieven

Uit uw vraag begrijp ik dat uw zus van eneco (de leverancier) een eindafrekeing heeft ontvangen maar er van stedin (de netbeheerder) brieven komen met inhoud die zij niet begrijpt. 

het lijkt mij dat uw zus  deze kwestie beter / in ieder geval bij de directie van haar veruurder, de woninbouw corporatie kan voorleggen omdat daar de wijzigingen zijn geïniteerd en uitgevoerd m.b.t. het gasvrij maken.
hoe dan ook kan er nooit sprake van zijn dat indien er geen gasaansluiting is en ook geen meter er nooit voor gas betaald behoeft te worden.
hoe dan ook heeft ieder corporatie op basis van de huur/overlegwet een huurdersbelangenorganistie die in deze bemiddelend kan optreden resp. het bestuur ervan uw zus kan bijstaan.

en let op, indien u niet over een goede volmacht beschikt om namens/voor uw zus te handelen loop u risico 'om bot te vangen' en zie de laatste zin.

daarnaast verwijs ik ook naar https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energie-thuis/vraag-en-antwoord/hoe-kan-ik-een-klacht-indienen-over-mijn-energieleverancier" target="_blank">https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energie-thuis/vraag-en-antwoord/hoe-kan-ik-een-klacht-indienen-over-mijn-energieleverancier waar uw zus terecht kan en eventueel ook nog via http://www.juridischloket.nl" target="_blank">www.juridischloket.nl ondersteuning en advies kan krijgen.

en let op, indien u niet over een goede volmacht beschikt om namens/voor uw zus te handelen loop u risico 'om bot te vangen' en zie dan: 

en dan toch m.b.t. de menselijke maat: er is een sporeekwoord, afkomstig uit het franse taalgebied dat stelt: 'het is de toon die de muziek maakt'.