Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Thecla58
Thecla58 - 18-04-2022 12:53:11
Voeding & Gezondheid

Rumaroma => alcohol?

Stel, ik zeg stel, dat er alcohol (ethanol) in rumaroma zou zitten en dit aroma is gebruikt tijdens het bakken van een taart dan is de alcohol allang vervlogen als de taart gaar is.
je kunt het vergelijken met het flamberen van crêpe suzette wat ze in restaurants wel een aan de tafel doen. dan steken ze een of andere sterke drank in de fik en daardoor vervliegt de alcohol.

dus dat je een stuk taart gegeten hebt waar rumaroma ingezeten heeft kan geen kwaad voor je zwangerschap. over het algemeen duur het een poos(je) voor je weet dat je zwanger bent, dus daarvoor heb je (denk ik) je leven geleefd zoals je dat altijd deed voor je erachter kwam dat je zwanger bent.

maar... als je er zo overin zit waarom bespreek je het dan niet met je verloskundige? verder is het zo... dat er maar een aantal zaken echt ten strengste verboden zijn (denk o.a. aan ananas, rauw vlees, toxoplasmose, dus geen kattenbak verschonen) maar dat van bijvoorbeeld alcohol gezegd wordt dat af en toe een beetje wijn geen kwaad kan.
waarom zeg ik dit? toen ik bijna 40 jaar geleden voor het eerst te horen kreeg dat ik zwanger was, antwoordde mijn gyneacoloog op mijn vraag of ik dan geen wijn meer mocht en zo het bovenstaande.

je moet natuurlijk dat doen waar jij je goed bij voelt. geniet van je zwangerschap enne ik zou (als ik nu nog zwanger zou raken) veel meer letten op de suiker in de producten.