Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

we
wendel707 - 22-04-2022 23:38:00
Winkels & Webshops

Onheuse bejegening jumbo-supermarkt

Ten overvloede: https://www.statiegeldnederland.nl/innamepunt/
en verder:
1.een ieder die in de uitoefening van zijn beroep of bedrijf een drank in een verpakking aan een ander ter beschikking stelt, heft op die verpakking statiegeld.
2.de in het eerste lid bedoelde verpakking wordt na gebruik met terugbetaling van het statiegeld in ieder geval ingenomen door degene die in de uitoefening van zijn beroep of bedrijf een verpakking van dezelfde materiaalsoort aan een ander ter beschikking stelt. de inname geschiedt op de plaats waar een dergelijke verpakking ter beschikking wordt gesteld of in de onmiddellijke omgeving.
3.degene die een drank aan een ander ter beschikking stelt vanuit een plaats van verkoop met een verkoopoppervlakte van minder dan 200 m2, kan de inname, bedoeld in het tweede lid, beperken tot verpakkingen die vanuit die plaats van verkoop zelf aan een ander ter beschikking zijn gesteld.
 
en ja ik heb het statiegeld van die flesjes betaald bij hetzelfde verkoopppunt als waar me geweigerd werd ze in te leveren alhoewel dat dus niet eens beslist noodzakelijk is aangezien de jumbo beren 85 te groningen ruim groter is dan 200 m2
ik mag toch aannemen dat hiermee de vraag of deze winkel verplicht is lege flessen aan te nemen ongeacht de organisatie daarvan, meer dan  voldoende aangetoond is.