Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 28-04-2022 20:13:21
Huishouden & Energie

Gigantische sociale huurstijging

Een maandinkomen van minimaal €4600,-. huur €800, zorgverzekering voor 2 personen €300, energiekosten €200, internet en telefonie €100, water €20, autokosten €100. blijft er over een dikke €3.000,-. en daar kunt u niet van eten, geen brandstof voor kopen en een fatsoenlijke auto voor rijden?
mocht u andere bedragen hebben, dan is besparen een beter plan. u word niet arm van die paar tientjes in de maand. andere in uw situatie ook niet. de huurverhoging is namelijk bepaald aan de hand van het inkomen. mensen met een zeer laag inkomen hebben ook maar een lage verhoging. er komt dus geen grotere scheiding tussen arm en rijk. 

en bij een koophuis hoef je die echt niet te verkopen als je tijdelijk zonder werk komt te zitten. het word pas penibel als je je hypotheek niet meer betaald en geen regeling treft. het is angst zaaien en stemming maken wat u doet.