Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 05-05-2022 21:19:08
Huishouden & Energie

Dakrenovatie woningvereniging zonder overleg met enige koper woningblok

Strikt gesproken komt dit op mij over als huisvredebreuk indien de aannemer zonder uw toestemming met/aan uw woning aan het werk gaat.

dat betekent dat ik u ooik het al gegeven advies geef om in overleg te gaan met die aannemer en zeer duidelijk te vragen wat de bedoeling is en ook de consequenties. 
de corporatie cavan de andere woningen is de opdrachtgever en indien die een renovatie doen aan het gfehele complex en dat is in uw voordeel en ook zonder kosten voor u kan dat gunstig zijn. 

indien de aannemer aan het werk gaat zonder uw toestemming (en ook zonder overleg) betekent het naast plegen van huisvredebreuk ook dan eventuele consequenties geheel voor hem zijn met daarbij ook nog de aantekening dat u er niet /niets voor behoeft te betalen. er is zoals u aangeeft zelfs al iets verwijderd met, herhaald dan alle consequenties voor die aannemer indien u daar schade van ondervindt. daarbij mag hij eveneens geen steiger en ander bouwmateriaal op uw eigendom plaatsen omdat dat ook het plegen van huisvredebreuk betekent. al met al een lastige kwestie en is het m.i. uitermate zinvol om zo snel als het kan contact op te nemen met https://www.eigenhuis.nl/contact/" target="_blank">https://www.eigenhuis.nl/contact/ voor juridische hulp maar men zal dan wel stellen dat u lid moet zijn of wordn. u kunt ook cxontact opnemen met het juridisch loket, tel. 0900 – 8020:    € 0,10 per minuut (met een maximum van € 12,50). daarnaast betaalt u een starttarief van 4,5 cent en de normale belkosten. zie voor meer informatie https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl voor nader advies en een advocaat maar die u dan mogelijk dan wel zelf dient te betalen. herhaald: snel contact opnemen met één van beide of zelfs met beide organisaties voor nadere rechtshulp/advies. 
.
op zich frapant omdat er mogelijk in uw situatie een vve zou moeten zijn waarvan de corporatie en u lid zijn met dan de mogelijke consequentie dat de vve dit kan doen op basis van een algemene ledenvergadering waarvan dan de corporatie de meerderheid van stemmen lijkt te hebben. en dat maakt het mogelijk  'een slangenkuil' omdat u dan als vve lid van het besluit op de hoogte had moeten zijn. hetgeen dus zoals ik het begrijp niet zo is en is er geen vve   en ook geen splitsingsakte.

hoe dan ook: ook snel de aannemer hierop wijzen en duidelijk maken dat het uw woning is en dus recht heeft op duidelijkheid en u toestemming dient te geven.