Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ja
JanTummers - 10-05-2022 00:32:53
Huishouden & Energie

Hybride warmtepomp en/of zonneboiler en zonnepanelen

Met een hybride warmtepomp kom je niet van het gas af. een zonneboiler is prachtig maar in de winter moet je het bijverwarmen, en dus weer aan het gas.
op 12 april j.l. heb ik mijn cv laten verwijderen,dus voorgoed van het gas af, daarvoor in de plaats een elektrische 80 l  boiler gehuurd kosten per maand € 12,34.  voor het verwarmen van ons huis op iedere kamer  infrarood panelen tegen het plafond, iedere kamer met eigen thermostaat.
totaal voor ons huis 8 infrarood panelen zelf  geplaatst kosten totaal bijna € 2.000,00 het huis is een tussenwoning bouwjaar 1965 ,muren geisoleerd, alle  ramen voorzien van kunststof kozijnen met  hr++ glas.  op 22 april  j.l hebben wij 9 stuks zonnepanelen laten plaatsen  totaal 3600 watt piek ,brengt per dag op
aan stroom 20,5 kwh,  in 7 dagen totale opbrengst,  153,2 kwh.   inhoud van de woning is 390  kub