Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

1paul
1paul - 11-05-2022 09:14:20
Geldzaken & Recht

Huur opzeggen mag niet in het weekend

lees het huurkontrakt na, als dit hierin vermeld staat, dan heeft de verhuurder een punt, staat dit niet in het kontrakt vermeld dan niet en mag uw vriendin de huur gewoon per laatste dag van de maand opzeggen.

de meeste, denk alle, woningbouwverenigingen hebben deze bepaling opgenomen in hun voorwaarden, particuliere verhuurder echter niet altijd, staat er dus niet specifiek in het huurkontrakt dat als uw opzegdatum in het weekend valt dat deze op een werkdag moet vallen dan heeft verhuurder geen poot om op te staan.


 


is er een opnamestaat gemaakt toen uw vriendin de woning betrok?  is deze er niet dan kan de verhuurder ook geen extra kosten op uw vriendin verhalen mbt eventuele gebreken ontstaan tijdens haar huurperiode!

is er wel een opnamestaat dan vraag de verhuurder om 14 dagen voor afloop verhuurperiode een vooropname te maken, leg deze schriftelijk vast met beider handtekening, zo heeft uw vriendin nog 14 dagen om eventuele gebreken te verhelpen en staat ze niet voor verrassingen, is er namelijk een gebrek volgens verhuurder moet uw vriendin de huur nog doorbetalen tot het gebrek verholpen is!!!!


 


immers, ruimte kan niet verhuurd worden emt een gebrek....