Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Thecla58
Thecla58 - 11-05-2022 09:24:48
Geldzaken & Recht

Mag huurder inzage in facturen en kopie van servicekosten eisen?

Natuurlijk mag de verhuurder dat voorstellen want eisen doet hij volgens mij niet. waarom niet? het is dan aan de huurders om daar wel of niet gebruik van te maken. 

wat is er mis met de kostenspecificatie die verhuurder gegeven heeft? hij heeft ze netjes uitgesplitst in mijn optiek. verder zullen niet alle huurders (afhankelijk van de grootte van de woning) niet dezelfde teruggave krijgen. 

uiteindelijk is het natuurlijk aan jullie, als huurders, om daar een besluit in te nemen. ik zou zeggen tel je knopen en ga akkoord met de afrekening zoals je die gehad hebt.
maar als je het echt niet vertrouwd, dan kun je natuurlijk altijd een huurder vragen om naar dat kantoor te rijden en namens alle bezwaarmakende huurders inzicht in de facturen krijgen. zorg er dan wel voor, als jullie dit besluiten, dat alle andere huurders schrifttelijk aangeven dat de bezoekende huurder namens hen allemaal handelt.
vraag je ook af waarom er ineens (mijn aanname) zo'n wantrouwen is t.a.v. de afrekening.