Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 11-05-2022 09:26:18
Geldzaken & Recht

Mag huurder inzage in facturen en kopie van servicekosten eisen?

Huurt u van een corporatie of huurt u in de vrije sector?
bij huur van een sociale woning dus corporatie is het vaststellen van de servicekosten iets waar de huurderbelangenorganisatie die iedere corporatie moet hebben op basis van de hyyr/overleg wet zeggenschap daarover en is het een kwestie van benaderen van het bestuur. is er bij u, eveneens op basis van de huur/overlegwet een bewonerscommissie dan heeft ook die zeggenschap. 

indien u huurt in de vrije sector ga ik er vanuit dat u wel degelijk recht heeft op nadere informatie en indien de verhuurder dat niet schriftelijk wil doen dan lijkt het mij toch dat die dan tenminste een bijeenkjomst in uw nabijheid dient te beleggen. het kan zo zijn dat de uitleg niet echt simpel in een e-mail te doen is.

u kunt uw vraag voorleggen aan de huurcommissie en zie dan: https://www.huurcommissie.nl/onderwerpen/servicekosten-en-nutsvoorzieningen/inschakelen-huurcommissie?msclkid=87f776eed0fb11ecb2655b692cc9dcb6" target="_blank">https://www.huurcommissie.nl/onderwerpen/servicekosten-en-nutsvoorzieningen/inschakelen-huurcommissie  en

ter toelichgting https://www.huurcommissie.nl/faq/servicekosten-en-nutsvoorzieningen/welke-kostenposten-vallen-onder-servicekosten/?msclkid=f2517808d0fb11ec904b5a940be2c611" target="_blank">https://www.huurcommissie.nl/faq/servicekosten-en-nutsvoorzieningen/welke-kostenposten-vallen-onder-servicekosten bij de huurcommissie kan men dus vaststellen of de kosten als gespecificeerd ook terecht zijn.