Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 15-05-2022 15:20:46
Geldzaken & Recht

Strafblad of niet?

Zoals anderen hier al schrijven:
als je een keer bij de steekproef er op betrapt wordt dat je van een vol mandje of volle kar één product niet gescand hebt, wordt je niet apart geroepen. maar wordt er alleen een volledige controle van al je boodschappen gedaan en mag je daarna gewoon afrekenen. foutje kan gebeuren immers.

maar als je in je mandje 4 producten hebt liggen, drie van ongeveer een euro en daarnaast nog een grootverpakking biefstuk, vis of wasmiddel en je hebt "toevallig" dat dure product niet gescand, dan krijg je van de winkel niet meer het voordeel van de twijfel. idem wanneer je van een volle kar twee of drie duurdere producten niet hebt gescand.

de winkel kan dan aangifte doen, maar in dit geval had de manager blijkbaar geen tijd voor het gedoe wat daarmee samen gaat. de €181, - wettelijke vergoeding die je aan de winkelier moet betalen heeft de manager immers niets aan als hij zijn werk niet af krijgt doordat hij veel tijd kwijt is aan een aangifte.

een winkelverbod is voor de manager een stuk minder werk. en voor jou voordeliger dat het geen boete en geen strafblad oplevert. het winkelverbod niet respecteren staat min of meer gelijk aan insluiping (wederrechtelijk betreden van een pand). en dat levert dan wel een strafblad op.