Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 21-05-2022 18:58:58
Auto & Vervoer

Scootmobiel via de wmo mag niet harder dan 12-13 km per uur. waarom niet?

Op basis van wat ik hier lees is het gebaseerd op wetgeving: https://www.scootmobiel-comfortabel.nl/blogs/blog/hoe-hard-mag-een-scootmobiel/" target="_blank">https://www.scootmobiel-comfortabel.nl/blogs/blog/hoe-hard-mag-een-scootmobiel/ en daarbij: als degene die u (uw vrouw) de scootmobiel vertrekt wel degene die dan ook de voorwaarden stelt. helaas is het dan zo dat voor een andere waar het dan mogelijk wel kan u m.i. die dan zelf zou moeten betalen en u geeft aan dat niet te kunnen. men zal dat bovendie niet zomaar stellen omdat er best met regelmaat sprake kan zijn met ongevallen bij hogere snelheden.

p.s. een fietsnelheid zoals u aangeeft behoeft m.i. helemaal niet slingeren tot gevolg te hebben omdat die bij een gewone fiets toc (zonder versnellingen) tussen de ca. 13 en 18 km/uur ligt. heeft u een e-bile, dan kan ik mij dit probleem wel voorstellen i.v.m. mogelijk ander / hoger gelegen zwaartepunt.

bij het leveren van een scootmobiel gaat via wmo zal het uitgangspunt toch ook dat het als hulpmiddel geldt in plaats van lopen.