Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 23-05-2022 17:39:27
Elektronica & TV

Ik heb een vraag over de ontvangst van dab+

Mijn ervaringen gelet op het gegeven dat ik al enkele jaren en inmiddls over 3 dab+ ontvangers beschik: 

dab+ is minder te ontvangen dan fm en nog veel minder goed dan vroeger de mg.
diverse stations maken gebruik van ook verschillende zenders en /of met verschillend zendvermogen.
in de auto valt dab+ vaak weg bij hoge gebouwen of soms zelfs al er een vrachtauto langs rijdt of zelf een persoon langsloop (heel soms) een voordeel van de ontvangst in de auto is wel dat die automatisch overschakelt bij slechte dab+ ontvangst indien het station ook via fm uitzend. met de dab+ ontvanger in de keuken heb ik weinig problemen qua ontvangst mits wel geplaats voor het raam. in mijn slaapkamer heb ik een ontvager dab+, internet, bluetooth die ook voor een raam staat, ca 2 meter verwijderd van het keukenraam waarik de npo zenders wel goed op ontvang maat o.a. de regionale omroepen niet. een buitenantenne op die plaats gaf ook geen soulaas.
zenders die ik wil ontvangenen dat niet via dab+ lukt of slecht is ontvang ik via de i-net mogelijkheid van die ontvanger. (die boevendien ook no een aux aansluiting heeft en cd speler.oe

ik heb enige tijd geleden dit bij omroep gelderland kenbaar gemaakt waar men dat zou nagaan maar de eerste reactie was ook, verschillend zendvolume.
op een ip deze site gestelde vraag hoe eventuel te verbeteren met toch ook een buitenantenne kwam toen geen antwoord. een poging om de eigen staafantenne te verlengen met een daarop te koppelen draadantenne (had ik nog voor korte golf ontvangst) leidde niet tot succes.

het is dus vooral een kwestie van het zoeken van een plek waar de ontvangst wel goed is en indien d kenwood ook internert mogelijkheden heeft, benut die dan.