Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 24-05-2022 14:09:38
Elektronica & TV

Ik heb een vraag over de ontvangst van dab+

Als de dab+ ontvangst van andere zenders wel in orde is dan ligt aan de signaalsterkte van radio drenthe en niet aan de radio. de kenwood systemen die ik gevonden heb zijn niet voorzien van een dab+ antenne ingang maar er zijn dab+ antennes met versterker verkrijgbaar die op de radio antenne ingang passen. deze bijvoorbeeld https://www.onlinekabelshop.nl/nedis-fm-uhf-vhf-dvb-t-t2-dab-hdtv-antenne-voor-binnen-actief-28-db-lte800-filter-zwart?gclid=eaiaiqobchmi1elqvib49wiv0xogab18tapveaqyaiabegkoo_d_bwe" target="_blank">https://www.onlinekabelshop.nl/nedis-fm-uhf-vhf-dvb-t-t2-dab-hdtv-antenne-voor-binnen-actief-28-db-lte800-filter-zwart?gclid=eaiaiqobchmi1elqvib49wiv0xogab18tapveaqyaiabegkoo_d_bwe
het voordeel van zo'n antenne is dat de zwakkere signalen versterkt worden en daarmee voorkomt dat radio drenthe steeds uitvalt. een draadantenne lost het probleem zeker niet op omdat dab+ op een veel hogere frequentie wordt uitgezonden dan de fm frequentie heel technisch heeft dat met de polarisatie te maken fm signaal is horizontaal gepolariseerd en dab+ signaal verticaal is gepolariseerd. de dab+ antenne dient recht omhoog te staan en heeft daardoor een smaller oppervlak om signaal op te vangen dan een fm antenne niet zo richtingsgevoelig is.