Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 26-05-2022 12:47:41
Vrije tijd & Tuin

Condoleance

 optijdnaarbed is het de bedoeling dat ik ruim van te voren aanwezig ben, of kan ik ook bv om 16.45 uur arriveren gezien het 'slechts' om een condoleance gaat.

nee, u bent welkom tussen 16.30 en 17.30 en het moment waarop u binnen die tijd aanwezig bent is niet van belang.
de ervaring heeft geleerd dat je maar beter niet als eerste ter condoleance kunt verschijnen, aangezien je dan vaak achter in de wachtrij zult/kunt aansluiten. zo halfverwege de aangegeven tijd is over het algemeen voor de rustigste tijd om iets meer tijd te hebben voor de condoleace zelf.
een kaartje of bloemen meenemen is niet gebruikelijk.

een condoleancekaart stuurt u per post en bloemen kunt u op de dag of daags tevoren van de uitvaart bij de uitvaartondernemning (laten) afgeven, ze gaan dan mee met de overledene naar de begraafplaats of het crematorium.