Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 29-05-2022 10:12:33
Huishouden & Energie

Btw verlaging energie. wat betekent dat?

De heffingskorting energiebelasting daarvoor wordt in de wetgeving-en regelgeving een bedrag exclusief btw genoemd. idem voor energiebelasting, ode en netbeheerdkosten.

dus ja, het kan dat door de btw verlaging bij mensen die zuinig omgaan met energie en veel zonnepanelen hebben het bedrag wat zij netto ontvangen iets omlaag gaat.
en dat lijkt mij geen probleem. die groep heeft namelijk het afgelopen jaar het negatieve bedrag door de verhoging van de heffingskorting en gestegen energieprijzen al flink zien groeien. nu werkt een maatregel voor die groep misschien de andere kant op. wat geen reden tot klagen is, want zij profiteren nu van een eerdere maatregel die eigenlijk helemaal niet voor hen bedoeld was. 

en ja, ik ben mogelijk ook zo'n netto ontvanger op de energierekening. gelukkig wel! en ik gun de hooguit paar tientjes verschil van harte aan de groep die met torenhoge rekeningen geconfronteerd wordt, zonder dat ze daar zelf veel invloed op hebben (lagere- en middeninkomens in huurwoningen).