Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

agapon1951
agapon1951 - 30-05-2022 19:24:13
Auto & Vervoer

Kan koop van mijn minderjarige zoon ongedaan gemaakt worden?

Wetgeving: toestemming voor aankopen

kinderen onder de 18 jaar mogen beslissingen niet altijd zelfstandig nemen. zo mogen ze alleen iets kopen als ze daar toestemming voor hebben gekregen van hun ouder of voogd, https://consuwijzer.nl/kan-ik-van-de-overeenkomst-af/zit-ik-ergens-aan-vast/kind-heeft-overeenkomst-gesloten-kan-ik-er-vanaf" target="_blank">meldt consuwijzer. de wet geeft namelijk als hoofdregel dat minderjarigen niet zelfstandig overeenkomsten kunnen sluiten, zoals het afsluiten van een abonnement of het doen van een bestelling.




deze toestemming hoeft niet altijd ‘echt’ te worden gegeven, bijvoorbeeld als je kind in een winkel een boek koopt. het is namelijk te ingewikkeld om dit voor elke aankoop na te gaan. dan mag de verkoper ervan uitgaan dat er toestemming is gegeven of dat er met het kind afspraken zijn gemaakt over betalingen en betaalwijzen. zo mag een kind van 17 ook duurdere dingen kopen dan een kind van 8. het vragen om toestemming hangt dus af van omstandigheden, zoals de leeftijd en de prijs van het product. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/schulden/vraag-en-antwoord/schulden-van-kinderen" target="_blank">lees meer over deze regels op de website van rijksoverheid.