Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 03-06-2022 18:07:54
Huishouden & Energie

Vast of variabel bij van de bron?

Hallo bueno de mosqueo , 


ik heb een contract met variabele tarieven

bij een contract met variabele tarieven mogen de tarieven veranderen. dit staat in de algemene voorwaarden bij uw contract. vaak gebeurt dit 2 keer per jaar, op 1 januari en op 1 juli. mag het op een ander moment? of vaker dan 2 keer per jaar? ja, maar alleen als het in de algemene voorwaarden staat. kijk daarom goed naar de algemene voorwaarden van uw contract. de leverancier maakt de nieuwe tarieven van tevoren bekend. dit moet hij tijdig en persoonlijk doen. dan kunt u opzeggen en overstappen. u moet altijd kunnen opzeggen voordat de nieuwe tarieven ingaan.


krijgt u een brief van uw energieleverancier waarin zij zeggen dat ze de tarieven willen verhogen? en geven ze de hoge energieprijzen als reden? kijk dan in de algemene voorwaarden. vindt u dat uw leverancier de tarieven nu niet mag verhogen? stuur dan een brief of een e-mail naar de leverancier en leg uit waarom u het niet eens bent met de prijsverhoging. 

lees ook hier , klik op de rode regel . 

https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/mogen-je-variabele-energietarieven-vaker-aangepast-worden/" target="_blank">https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/mogen-je-variabele-energietarieven-vaker-aangepast-worden/