Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 18-06-2022 17:02:45
Geldzaken & Recht

Uitvaartverzekering afkopen

Hallo sempa172 , 


mijn verzekering is wel afkoopbaar. hoe wordt de afkoopwaarde bepaald?
 



staat er in uw polis dat uw uitvaartverzekering afkoopbaar is? dan bepaalt ardanta de afkoopwaarde.


hoe wordt de afkoopwaarde bepaald? 

we kijken daarbij naar de premie die u heeft betaald.


hoe is de premie voor uw uitvaartverzekering opgebouwd?



om de uitkering te kunnen doen belegt ardanta, net als andere verzekeraars, een deel van uw premie. dit deel van de premie, ook wel 'spaarpremie' genoemd, reserveert ardanta voor het doen van een uitkering van het verzekerd bedrag bij uw overlijden.
een ander deel van de premie is bestemd voor het doen van de vastgestelde uitkering als u overlijdt vóór de datum van de laatste premiebetaling. ardanta loopt namelijk het risico dat u komt te overlijden vóórdat u alle premies voor uw uitvaartverzekering heeft betaald. dit deel van de premie wordt ook wel 'risicopremie' genoemd.
de rest van de premie is een vergoeding voor de kosten die ardanta maakt gedurende de looptijd van uw verzekering. ardanta maakt kosten bij het afsluiten, beheren en uitkeren van uw uitvaartverzekering.

wat zijn voor u de gevolgen van afkopen?

u heeft uw uitvaartverzekering bij ardanta afgesloten met een financieel doel, namelijk het betalen van de kosten van uw uitvaart. koopt u uw uitvaartverzekering vóór de datum van de laatste premiebetaling af, dan stopt uw verzekering en wordt er bij overlijden niets uitgekeerd. u betaalt hierna geen premie meer en u bent dan niet meer verzekerd bij ardanta. ardanta berekent of uw verzekering een afkoopwaarde heeft en wat deze afkoopwaarde is.