Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

newmikey
newmikey - 21-06-2022 19:34:51
Huishouden & Energie

Heeft iemand ook slechte kwaliteits-boretti messen van albert heijn gekocht?

Nee, ik heb er een paar gekocht, nèt als een jaar of wat geleden trouwens. ze gaan géén 20 jaar mee inderdaad maar dat verwacht ik ook niet van een mes van €4-€6. ik heb er niet apart voor gespaard, doe toch altijd al boodschappen bij ah en ik koop alleen die messen waarvan ik weet dat ik ze veel gebruik. laat me nooit verleiden tot "doorsparen" voor een hele set.

het broodmes van de vorige actie is nog uitstekend, het santoku mes van toen is wat botter geworden zelfs na enkele keren aanscherpen en aanzetten dus daar heb ik deze keer een nieuwe van gekocht. de "universele messen" zijn heel fijn voor bijv. tomaten en zachte groenten/fruit dus daar heb ik er twee van gepakt. de laatste is het vleesmes - jaren geleden één gekregen die langzamerhand niet meer te scherpen was.

snap eigenlijk niet dat mensen ècht geloven dat ze voor €6 een mes van tien keer zo duur aanschaffen. we zijn toch inmiddels wel gewend aan het feit dat bij "van-voor" aanbiedingen uitgegaan wordt van adviesprijzen dies nergens echt betaald worden? zo bekeken is mijn met van €4 misschien het driedubbele "waard" en daar kan je toch niet mee zitten?

en dat geblaat over "chinese troep" moet ook maar eens ophouden, driekwart van de consumentenproducten worden in china en vietnam geproduceerd en daar zal vast wel prutzooi tussen zitten ja. maar het meeste wordt gewoon volgens specificaties van een westers design en marketing team gefabriceerd en die zijn het die de kwaliteit bepalen, niet de chinese contract manufacturer.

dan nog even de "misleidende reclame" ... we zijn toch niet ècht serieus dat we verwachten dat reclame eerlijk moet zijn? het zijn messen en voor die prijs is de prijs/kwaliteit verhouding prima te noemen.