Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 04-07-2022 16:04:46
Geldzaken & Recht

Dhl express; verkeerde items uit zending gehaald op aangeven van mij

Ook aan u als antwoord dat de verzender aansprakelijk is voor juiste verzending en ontvangstbij de geadesseerde. de verzender diennt dan dhl aan te spreken. u heeft dat echter zelf ook al gedaan en kreeg een reactie. indien er sprake is van een on-line aankoop zou u m.i. toch over een bewijs van betaling moeten kunnen beschikken.
maar als dat niet zo is wordt het toch lastiger maar ik hoopp dan toch voor u dat u schriftelijk bewijs heeft voor/van hetgeen u meldt m.b.t. vhet vasthouden en vernietigen.
vernietigen kan in dit gevaal naar mijn medning als ontvreemnden worden gezien of nog populairder gezegd: diefsta; en vanuit dat oogpunt kan het zinvol zijn om hiervan melding te doen bij d politie en daar te vrage om nader advies wat dan te doen hetgeen onder meer, indien men niet tot het opnemen als aangifte zou overgaan op zijn minst op basis van hetgeen u stelt dhgl in gebreke kunnen stellen via de civiel gerechtelijkeweg.  zie m.b.t. dat laatste: https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/" target="_blank">https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/en is deze https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/" target="_blank">voorbeeldbrief-ingebrekestelling/ te benutten en zie voot evt. ook advies: juridisch advies volgens kassa:

voor juridisch advies kunt u zich ook wenden tot:


- het juridisch loket, tel. 0900 - 8020 (10 cent per minuut, met een starttarief van 4,5 cent plus uw gebruikelijke belkosten, tot een maximum van 12,50 euro, zie voor meer informatie https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl


- consuwijzer, het consumentenloket van de autoriteit consument en markt (acm), tel. 088-0707070 (nationaal tarief, bereikbaar op werkdagen van 08.30-17.30 uur, zie voor meer informatie: https://www.consuwijzer.nl/" target="_blank">https://www.consuwijzer.nl 


- het europees consumenten centrum (ecc, indien het een conflict met een europees bedrijf betreft). tel. 030 - 232 6440 (normaal tarief, bereikbaar op werkdagen van 09:00 - 17:00), zie voor meer informatie https://www.eccnederland.nl/" target="_blank">https://www.eccnederland.nl/   

ps. wel komt bij mij de vraag op wat men bij dhl te maken heeft met de inhoud van een zending resp. of men wel zaken uit een zending kan en mag halen en dan opnieuw ook van uit strafrechtelijk oogpunt (diefstal) gezien.