Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 06-07-2022 16:55:30
Geldzaken & Recht

Abp meerkeuze pensioen

Allereerst veel sterkte gewenst. 
je hebt gekozen voor een nabestaanden pensioen. 
die keuze kon je na het aanvragen van het pensioen niet terugdraaien. daar heb je je bij neergelegd. 
dat is het dan. 
maar ik begrijp dat je in geldnood zit. je hebt geen spaargeld. 
maar je hebt een  koophuis, vaak hypotheekvrij als je met pensioen bent. is het niet mogelijk een lening bij de bank af te sluiten met als onderpand je koophuis?
je krijgt niet een zak geld van het abp nu je vrouw niet kan profiteren van het nabestaandenpensioen. zo werkt het niet.
de gemeente geeft je ook geen geld, want voor bijzondere bijstand is je inkomen veel te hoog. 
en de gemeente gaat ook geen geld geven om dingen met je vrouw te ondernemen.
heeft zij thuiszorg nodig, dan is daar wel een voorziening voor. echter zolang jij zelf of je naaste familie het huis kan onderhouden, dan heb je geen recht op thuiszorg. uiteraard wel als wijkverpleging nodig is.
ik heb het gevoel dat je denkt dat bij ziekte je van alles van de gemeente krijgt. die tijd is voorbij. bezuinigingen van de afgelopen jaren. als je wat wilt, dan zul je met eigen geld moeten betalen.