Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 07-07-2022 17:20:21
Huishouden & Energie

Hoe krijg ik de woningbouwvereniging om open ramen te plaatsen bij mij thuis

Iedere wonigbouwcorporatie / woningbouwverenigingbehoort wettelijk een huurdersbelangenorganisatie te hebben die o.a. als wettelijk recht heeft in dit soort zaken te mogen en kunnen bemiddelen.
statutair kan worden bepaald of alle (hoofd)huurders lid zijn maar dat behoeft niet. 

u kunt ook contact opnemen met uw gemeente afd. bouwzaken met de vraag of uw woning wel aan huidig te stellen eisen voldoet qua ventilatie mogelijkheden hoe dan ook is goede ventialtie in een keuken en zoals ik deze informatie lees https://alphaventilatie.nl/ventilatie/bouwbesluit-en-ventilatie/#:~:text=de%20verplichte%20nominale%20ventilatiecapaciteit%20per%20ruimte%20is%20conform,per%20seconde.%20keuken%3a%2021%20dm%203%20per%20seconde." target="_blank">https://alphaventilatie.nl/ventilatie/bouwbesluit-en-ventilatie lijkt men bij u in deze in gebreke te zijn (o.a. dit citaat het bouwbesluit geeft niet aan wat de ventilatie-eisen zijn in de specifieke ruimtes van nieuwbouwwoningen. dit staat wel in de nen 1087. de verplichte nominale ventilatiecapaciteit per ruimte is conform de nen 1087 als volgt:

woonkamer: 1 dm3 per seconde, per netto vloeroppervlak, met een minimum van 21 dm3 per seconde.
keuken: 21 dm3 per seconde.
open keuken: 1 dm3 per seconde, per m2 netto vloeroppervlak, met een minimum van 21 dm3 per seconde.
badkamer: 14 dm3 per seconde.
toilet: 7 dm3 per seconde.
was- en droogruimte: 14 dm3 per seconde
slaapkamer: 1 dm3 per seconde, per m2 netto vloeroppervlak, met een minimum van 7 dm3 per seconde.
overige “droge kamers” (studeerkamer, hobbykamer, berging, zolder): 1 dm3 per seconde, per m2 netto vloeroppervlak, met een minimum van 7 dm3 per seconde.

een optie is ook om contact op te nemen met het juridisch loket om adviessteun indien uw verhuurder inderdaad in deze in gebreke blijkt te zijn - het juridisch loket, tel. 0900 - 8020 (10 cent per minuut, met een starttarief van 4,5 cent plus uw gebruikelijke belkosten, tot een maximum van 12,50 euro, zie voor meer informatie https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl  zoals het er naar mijn mening wel naar uitziet.