Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
geddes2007 - 11-07-2022 14:06:08
Geldzaken & Recht

Kan ik mijn erf deel afkopen

Internet is een bron van informatie. ik vond dit:
"zeven jaar lang boekte hij geld uit de nalatenschap over naar zijn eigen rekening. uiteindelijk trokken de erfgenamen aan de bel en viel hij door de mand. onlangs verscheen hij voor de rechter. volgens hem moest hij het geld wel verduisteren, omdat hij werd afgeperst door een criminele bende uit het buitenland. zij dwongen hem om iedere keer grote sommen geld over te maken. de man had hier echter geen enkel bewijs van. de rechtbank achtte deze verklaring dan ook erg ongeloofwaardig.


spijt

tijdens de zitting heeft de man spijt betuigd richting de erfgenamen van de tante. toch blijkt dit niet uit zijn handelen. „hij heeft geen stappen genomen om het geld terug te betalen en blijft vasthouden aan een ongeloofwaardig verhaal. voor de gedupeerde familieleden is dat zeer onbevredigend. hij heeft forse financiële schade berokkend en het vertrouwen van de andere erfgenamen beschaamd”, aldus de rechter.


geen cel, maar wel terugbetalen

de officier van justitie eiste een jaar gevangenisstraf. hier ging de rechter heel bewust niet in mee. „we vinden het van groot belang dat hij zijn baan houdt en zo snel mogelijk het verduisterde bedrag kan terugbetalen, zodat de nalatenschap kan worden afgewikkeld.” hij zal het hele bedrag moeten terugbetalen. doet hij dit niet, dan kan er alsnog celstraf volgen. daarnaast krijgt hij een taakstraf van 240 uur.




er is een bepaling in het erfrecht die inhoudt dat de erfgenaam die (een deel van) de erfenis kwijtmaakt (verkoopt, weggeeft o.i.d.) zijn recht daar op kwijt is. zus zal als zij dit op haar geweten heeft of er aan meegewerkt heeft, ervoor moeten zorgen dat u de aan u toegewezen zaken ontvangt of de schade moeten vergoeden. bovendien bestaat de mogelijkheid van strafrechtelijke vervolging wegens het wegmaken.
dus niet afkopen, maar zus vragen naar de u toegewezen zaken. naar het juridisch loket voor advies. het zou mooi zijn als u een rechtsbijstandsverzekering heeft die deze kwestie dekt. het raadplegen van de notaris kan geld kosten, dus als u dat wilt doen eerst vragen wat de notaris ervoor gaat rekenen.
www.erfwijzer.nl%2fnieuws%2fman-verduistert-complete-erfenis-van-zijn-tante.html" target="_blank" data-social_name="mail" data-social_type="share">