Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sira
sira - 13-07-2022 12:30:51
Voeding & Gezondheid

Muizen komen op vogelvoeder af, wat te doen?

Die muizen zulen voorlopig blijven komen ook al haalt u het voer weg, ze hebben nu eenmaal de gang naar u.

heeft u de vogel binnen of buiten?
als de vogel buiten staat dan is de kans groot dat u ook last van ratten heeft.
is de vogel binnen, kunt u eventueel ook zoeken via welke plekken de muizen binnen komen. die gaten kunt u dichtstoppen met rvs schuursponsjes, die vreten ze niet stuk. zijn bij iedere bouwmarkt te koop. maar zelfs ratten kunnen binnen komen, zeker als het straks winter wordt.

rvs pannensponsjes:

zet een muizenvangkooi met daarin een bakje vogelvoer neer, zodat u weet dat het vangen lukt. ze moeten wel ergens op af gelokt worden. alleen een muizenval is niet genoeg.
mocht u iets vangen, laat de muis dan niet in de achtertuin los, want dat is water naar de zee dragen.

ik vraag mij zelfs af of het geen ratten zijn. ratten zijn slimmer dan muizen.

gifkorrels nóóit strooien, want dan kunnen ook vogels, egels, honden en katten er van eten. er zijn speciale bakken voor gif, daar kan geen enkel ander dier bij. bovendien moet gif langere tijd achtereen worden gebruikt om immuniteit te voorkomen. gif moet net zo lang worden bijgevuld tot er niet meer van gegeten wordt.
ik woon in een buitengebied met veel muizen en ratten en dan is het niet te voorkomen dat er gif wordt gebruikt. als je een verdelger laat komen, wordt er ook gif gebruikt. maar je moet wel weten hoe je het moet gebruiken, anders heeft het geen zin en heeft het meer nadelen dan voordelen.
ratten/muizen gifbak: