Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 14-07-2022 16:20:48
Geldzaken & Recht

Verandering voorwaarden keuken woningbouw

Dit lijkt mij onjuist indien in uw overeenkomst sprake was van een 'aflossing'voor de luxere keuken van 15 jaar. indien men daar nu twintig van maakt is er m.i. sprake van een eenzijdige wijziging en dat betekent in principe dat er sprake is van het eenzijdig in gebreke blijven om d eerder gesloten overeenkomst na te leven. kort gezegd: wanprestatie.

uw woningbouwvereniging dient wettrelijk een huurdersbelangenorganisatie te hebben (ver te noemen hbo) waarvan het bestuur in deze bemiddelend kan optreden en veelal is de hbo ook voor haar leden collectief lid bij de woonbond. of alle huurders wel of geen lid zijn is afhankelijk van de stutaire bepalingen van de hbo. 

hoe dan ook kunt u ook nader advies vragen bij - het juridisch loket, tel. 0900 - 8020 (10 cent per minuut, met een starttarief van 4,5 cent plus uw gebruikelijke belkosten, tot een maximum van 12,50 euro, zie voor meer informatie https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl of https://www.woonbond.nl/" target="_blank">https://www.woonbond.nl/ en kunt u ook zelf zelf al een ingebreke stelling te doen indien u van mening bent dat er sprake is van wanprestatie deze  benutten: https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/ (achtergrond info) https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/" target="_blank">https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/  een brief als zodanig kost u dan ca. €10,00 aan porto/aantekenen.