Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 20-07-2022 13:33:59
Geldzaken & Recht

Huurcontract overnemen?

Er zijn al veel antwoorden gegeven, maar wat mij in je verhaal opvalt is, dat je zoon inwonend is. wat houdt inwonend in zijn geval in? een gezamenlijke huishouding voeren of kostgeld betalen.
en  2 jaar ingeschreven staat voor een andere woning. dus je zoon had niet de intentie om bij zijn moeder te blijven wonen. 
en de inschrijduur loopt door ook al is hij mantelzorger. dat hij daardoor nergens anders kan wonen, is geen sterk argument.
dan is ook nog de vraag of het noodzakelijk is dat je zoon mantelzorger wordt. en wat houdt mantelzorger zijn in voor hem?
heeft hij een baan, kookt hij eten en houdt hij het huis schoon, of is hij werkloos en verzorgt hij moeder permanent.
is er voor moeder de mogelijkheid in een verzorgingshuis of aanleunwoning te komen?
en uiteraard hoe oud is je zoon? 
je zult dus met een goed verhaal moeten komen. want zo je het nu schrijft lijkt het er op dat je zoon probeert de woning van zijn moeder te krijgen als zij komt te overlijden of naar een verpleeghuis moet.