Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 23-07-2022 15:38:10
Vakantie & Reizen

Tankstations in zweden schrijven maximaal bedrag van creditcard af

Zolang het om een reservering gaat, kan de oliemaatschappij het geld inderdaad niet terugboeken. om terug te boeken moet het geld namelijk eerst 'heen' gegaan zijn. en dat is bij een reservering niet het geval.
het gereserveerd geld staat gewoon nog op uw creditcard rekening. het bedrag is alleen geblokkeerd om aan iets anders uit te geven. zodra er een definitieve betaling van het getankte bedrag wordt ingevoerd, zal de reservering vervallen.

overigens werkt ook elk tankstation in nederland waar u vooraf moet 'pinnen' aan de paal precies hetzelfde. alleen vindt daar het inboeken van een definitieve transactie binnen een fractie van een seconde plaats na het beëindigen van de tankbeurt, zolang je met een nederlandse bankpas of creditcard betaalt. door dit snel werkende binnenlandse proces hebben we het niet door. maar internationaal werkt het nu eenmaal niet altijd even vlot met de data-uitwisseling tussen allerlei zeer ingewikkelde bank-systemen.