Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

atlas1302
atlas1302 - 24-07-2022 11:00:27
Geldzaken & Recht

Zaken afhandelen met bewindvoerder t.b.v. ouder

Onlangs nog een verhaaltje gelezen op een ander forum, en ik dacht...nou dit doe je niet even in een paar dagen en via e-mail ook schrok ik eigenlijk van de bedragen die op je af komen. zou mij verbazen als mijn moeder dat allemaal nog op haar rekening heeft staan.
ze is naar een andere afdeling geplaatst, omdat ze daar nog meer specifieke zorg krijgt. maar het gaat redelijk goed, wat ik te horen heb gekregen.
ik heb ook gevraagd of ze op de hoogte zijn van mijn contactgegevens, ze verwees mij door naar de bewindvoerder? nou dan zal het wel goed komen toch!

rekeningen zoals begrafeniskosten, grafsteen, aanvraag verklaring van erfrecht, kosten container voor ontruiming woning zullen toch betaald moeten worden. dan heb ik het over ca. € 18.000 in totaal. daarvoor heb ik het geld vd abn amro rekening gebruikt. dat geld is allang op.
personeelstekort vind ik nogal een dooddoener als de ene bank het binnen 1 maand geheel kan afwikkelen. het is vooral beleid van een bank om niet te veel kosten te maken bij een nabestaandendesk omdat er geen winst gemaakt kan worden. van een gerenommeerde, grote bank mag je verwachten dat ze dit soort zaken op orde hebben

het maakt dus nog uit bij welke bank u zit, in deze geschreven tekst betreft het de ing, zelfde bank als mijn moeder, en die lijkt personeelstekort te hebben. bovendien krijg je ook te maken met erfbelasting als je aanvaard, en dat schijnt best ingewikkeld te zijn, en kost 30/40 % aan de belasting.

mijn standpunt wordt in ieder geval versterkt, niets doen en op de plaats rust. even op en neer vliegen om het rap te regelen is er zeker niet bij, zeker niet als per ongeluk toevallig ook nog eens je koffer kwijt raakt op schiphol. kan ook gebeuren toch?

prettige zondag toegewenst.