Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ci
Ciskaaa - 28-07-2022 11:54:31
Vrije tijd & Tuin

Nieuwe laag aquarium

Sorry, maar negeer alle bovenstaande antwoorden aub want die kloppen niet of zijn onvolledig helaas.

blijf voorlopig absoluut van je filter af, ga geen flesjes in je water doen en wissel je zandbodem (niet te lang over doen, vantevoren goed nieuw zand wassen, aquariumwater zoveel mogelijk bewaren). klaar.

indraaien heeft namelijk alleen te maken met je filter. in de bodem zitten ook wel wat bacteriën en in het water is het verwaarloosbaar, dus je filter vervangen (of te goed schoonmaken) is de grootste fout die je kan maken met een i gedraaide bak.

ben je bacteriën kwijt (doordat je te veel hebt schoongemaakt of je filter meerdere uren heeft stilgestaan) dan kun je eventueel van die flesjes erin mikken, maar eigenlijk is zelfs dat weggegooid geld, het zijn namelijk de verkeerde bacteriën in flesjes. koop die dus beter niet, zonde van je geld.

wel kun je een handje filtermateriaal uit een ingedraaid aquarium in jouw filter doen of anders uitknijpen in jouw filter. 3e keus is een paar handjes bodem materiaal uit een ingedraaide bak overzetten.
10e keus ;-) zijn die flesjes, maar meer onder het motto 'schaadt het niet'.

sowieso geldt altijd blijf zoveel mogelijk van je filter af en ga zeker geen sponzen, keramische pijpjes enz vervangen, gewoon nooit (alleen na ziekte evt of bij een 2e hands filter). zodra de uitloop van je filter flink minder is ga je pas filterwatten vervangen en sponzen uitknijpen (let op de temperatuur niet te heet niet koud, neem dus liefst een emmer aquariumwater hiervoor).