Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 28-07-2022 18:47:57
Geldzaken & Recht

Werkgever wil van mij af maar doet moeilijk over opzegtermijn

Dit is iets dat ik niet begrijp: uw werkgever wil van u af en zou  dan weigeren om bij begin schooljaar in een nieuwe baan bij andere werkgever te starten. dat kan niet! men wil van u af en ik neem aan dat u dit ook zwart op wit heeft, uw advocaat, hoe vervelend dat ook is lijkt mij u dan volstrekt  foutief te informere resp. zeker niet in uw belang te handelen.

spreek die daar dus op aan! voor dit soort kwesties is het altijd zinvol om lid te zijn van een (onrewijs) vakbond en ik adviseer u, hoewel u mogelijk (nog) geen lid bent om die te benaderen.  kijk even op het i-net met zoeknaam 'onderwijsbonden'welke u het meest aanspraakt. 

het kan echt niet zo zijn dat uw werkgever aandringt op vertrek en u dan zou belemmeren om een nieuw baan te aanvaarden binnenj d volgens de onderwijs cao geldende opzegtermijn! let daarbij op dat uw huidige werkgever ook nog verantwoordelijk resp. aansprakelijk worden gesteld indien er uiteindelijk sprake zou zijn van alsdan handelen in uw nadeel en u daardoor ook nog schade zou leiden. herhaald, spreek de advocaat hierop aan. ik stel dit op basis van mijn jarenlange ervaring in vooral hr  functies van laag tot directieniveau, ook in onderwijsinstellingen en als zelfstandig adviseur sociaal- en arbeidsrecht .