Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 29-07-2022 12:22:35
Geldzaken & Recht

Werkgever wil van mij af maar doet moeilijk over opzegtermijn

Gelet op andere reacties kom ik nog even bij u terug: als u 'hard kunt 'maken' d.w.z. over afdoende bewijs beschikt datuw werkgever te kennen heeft gegeven en nadere details zullen worden uitgewerkt heeft u, ook herhaald, afdoende redenen om de nieuwe functie per 1 december te aanvaarden en zo dan de oude werkgeven moeilijk zou doen kan ik vrijwel zeker bedenken hoe  een arbeisdrechter dan zal  beslissien zou men u alsdan onrechtmatige beëindiging verwijten.

ik citeer een deel van uw vraag omdat daar m.i. absoluut afdoende bewijs in te vinden is. 'een functionerings/coachingstraject ziet men niet zitten.met elkaar doorgaan is wat deze werkgever betreft absoluut geen optie. dat is ook duidelijk uit de door hen opgemaakte verslagen over de gesprekken'. 

het is uitermate frappant omdat indien men toch moeilijk zou gaan doen en dan wel vanuit henzelf aansturen op beëindigen dienstverband men dan gehouden is aan een onstslagvergoeding of zal men via een overeenkomst met u daaronderuit proberen te komen. het lijkt mij dus uitermate zinvol dat u de werkgever daarop wijst door middel van een brief waarin u stelt dat u op basis van (even simpel gezegd maar wel anders op te schrijven 'aanmoediging van hen' naar een andere baan heeft gezocht en die ook per 1 september wenst te aanvaarden. geef daarin aan dat indien men weigert en zelf dan toch een regeling aanbiedt u bij vertrek door u per 31 augustus 2022 geen ontslagvergoeding verschuldigd is. 

er is ook noch een 'achterdeur'middels het voorleggen van dit probleem bij een adviseur van het uwv. leg dit in ieder geval ook voor aan uw advocaat.
en toch ook aan uw vakbond. een en ander dan eventueel voor hulp bij de brief.

toch ook: u kunt zelf de kantonrechter benaderen met verzoek om toekenning van onstag om dringende redenen op basis van uw bewijsstukken  dat men van u af wil en per 1 september elders kunt starten. uw advocaat zou dat feitelijk voor u moeten doen en zal dat misschien dan ook wel doen.


i