Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 29-07-2022 15:44:46
Geldzaken & Recht

Werkgever wil van mij af maar doet moeilijk over opzegtermijn

mijn advocaat zegt dat mijn werkgever mij aan die 3 maanden kan houden en dat een gang naar de rechter zinloos zal zijn.
de advocaat kent het dossier. de leden van het forum niet.
nog maar even het antwoord van een andere advocaat:
https://hanzeadvocaat.nl/nieuws/hoe-zat-het-ook-alweer-met-de-opzegtermijn/" target="_blank">https://hanzeadvocaat.nl/nieuws/hoe-zat-het-ook-alweer-met-de-opzegtermijn/
uit de link:

gevolgen niet naleven opzegtermijn

je kunt met je werkgever afspreken dat je eerder stopt met je baan, dan zou moeten volgens de opzegtermijn. bijvoorbeeld omdat je al eerder met een nieuwe baan kan beginnen. als je werkgever hier geen problemen mee heeft, is er niks aan de hand. maar wil je werkgever hier niet aan meewerken, dan geldt het volgende. je bent dan verplicht om de geldende opzegtermijn na te leven. doe je dat niet of niet volledig, dan kan je werkgever je niet dwingen om te komen werken. wel ben je dan een schadevergoeding verschuldigd aan je werkgever. deze schadevergoeding bedraagt het brutoloon over de niet in acht genomen opzegtermijn.