Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Su
SureshSa - 04-08-2022 10:08:12
Garantie & Verzekeringen

Waarom geeft samsung geen garantie op mijn tv?

Voor de duidelijkheid:
-ik wil niet het volledige aankoopbedrag terug, ik wil dat de tv wordt gerepareerd onder de fabrieksgarantie. 
-ik heb een normale prijs betaald van 622,- en zeker niet honderden euro's minder.
-ik heb bewust bij bol.com gekocht en geen vage webshop, dat die met samenwerkt met een louche partner had ik dus helemaal niet verwacht. 

ik heb gesproken met een jurist van de consumentenbond en die gaf aan dat bij een rechtszaak waarschijnlijk zal blijken dat alle partijen vanuit hun optiek in hun recht staan om mij hulp te weigeren en waarschijnlijk komt het neer op een vergoeding van 60% van de aanschafprijs. dus ik heb het aanbod van bol.com maar geaccepteerd zodat ik een andere tv kan kopen, ik heb nu al een maand geen tv.

ik heb wel klachten ingediend op het europese platform odt en de consumentenbond en consuwijzer  tegen el vidas en samsung. ik verwacht er niet veel van. ik denk nog na over het toch inschakelen van een geschillencommissie of een rechtszaak tegen el vidas, puur uit principe. gewoon glashard ontkennen dat zij de eigenaar van tv-online zijn vind ik niet kunnen. en samsung geeft aan dat zij weten van dit soort praktijken, de webshop stuurt de tv dan naar samsung hongarije voor reparatie in mijn geval omdat de code xxh is.  samsung nederland doet zelf niks en blijkbaar vinden ze dat een normale manier van zaken doen.

dus blijkbaar is het allemaal maar mijn eigen schuld, ik heb een wijze les geleerd want recht hebben en krijgen zijn twee verschillende dingen. ik hoop dat ik andere mensen heb kunnen waarschuwen.