Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Fe
Feuerhand - 10-08-2022 13:19:08
Huishouden & Energie

Mijn gezin 3volwassenen energie verbruik is meer da 5 personen hoe kan dit?

heb sinds kort ook een homewizard systeem aangeschaft (www.homewizard.nl)
kleine ronde dongel kost 29,95 euro en klik je in de p1 poort op je  slimme meter.
wordt gelijk van spanning voorzien (knipperende blauwe ring wordt constant groen en is een teken dat de internetverbinding met het netwerk tot stand is gekomen. bij oudere meter even een usb kabeltje leggen voor de 5,2 volt

wizard app downloaden en gratis verbruik in de woning bekijken ( eigen verbruik is paars in de grafiek, heb je zonnepanelen dan zie je de opbrengst in groen , handig om te  zien hoeveel je op dat moment teruglevert ( vaatwasser aan of niet, leveren de panelen genoeg gratis stroom want je doet immers afname voor de meter.. ) 

voor (bij)betaling van 99 cent per maand bij abonnement nemen nog meer mogelijkheden in de app om sluipverbruik op te sporen bijvoorbeeld, slimme  stekkers aan of uit te zetten of zoals in mijn geval, de boiler alleen te laten opwarmen als de  panelen voldoende vermogen opleveren.

deze slimme stekkers zijn los te koop, max. vermogen 16 amp, zie de website. 

in mijn systeem kan ik nu electriciteit, gasverbruik en waterverbruik monitoren ( daarvoor komt een sensor op de watermeter )
bij opvallend hoog verbruik of afwijkende waarden stuurt het systeem mij een melding via mail.

ben enthousiast over dit produkt en heeft mij inmiddels al veel inzicht gegeven.

nog een tip !
op you tube zijn vele nuttige filmpjes over energiebesparing te vinden waarbij eindelijk dit onderwerp nu eens begrijpelijk en in jip en janneke taal wordt uitgelegd.
de auteur bedient zich van de naam ' ketel klets ' 
even zoeken maar zeker een aanrader !

met de groeten vanuit drenthe,
tjerk polee