Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Beps
Beps - 14-08-2022 13:54:18
Computers & Telefonie

Senioren smartphone of een gewone smartphone ?

Ik ken ouderen met een senioren telefoon en telkens lopen ze de laatste tijd tegen bv. betalingen of inschrijvingen via de telefoon aan.
en dan vooral bij de inschrijvingen voor een woning. of ze willen iets dat een ander heeft aangeraden maar het is alleen via internet te koop of aan te vragen via een formulier daar. ook kan je al bij heel wat huisartsen via hun agenda je afspraak maken of je medicijnen die je op verlenging hebt aanvragen. dit zijn allemaal voordelen.

je hoeft er niet veel mee te doen om tegen deze paar tekortkomingen aan te lopen.

mijn advies is toch, neem een smartphone, goedkoop hoeft geen duurkoop te zijn, zeker als je er geen spelletjes op gaat spelen. doe er alleen mee wat je gewent bent maar moet je net dat stapje meer doen kunnen anderen je helpen mocht je het niet begrijpen. ik moest tegen deze personen met een seniorentelefoon zeggen dat iets niet ging met hun telefoon, het wordt dan bellen en proberen een oplossing te vinden hoe iets voor elkaar te krijgen zonder de apps die je tegenwoordig opgedrongen worden. het lukt nu nog wel maar over een poos niet meer, zoals ik vorige week nog de vraag heb gesteld "kunt u ...... een acceptgiro toesturen?" nee, dat ging niet, dan moet er toch verder gezocht worden wil ..... een seniorenwoning krijgen. dus om iets in deze geest te voorkomen, koop een smartphone, ook al zijn de seniorentelefoons een stukje steviger, je kunt er niet veel mee.