Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 14-08-2022 17:46:42
Geldzaken & Recht

Huurcontract: hoofdbewoner overleden

Helaas denk iik dat u in deze pech heeft en inderdaad de verhuurder zelf kan bepalen wat zij wel en niet kan doen maar hoe dan ook heeft een corporatie wel veelal te maken met ook toewijzings regels en afspraken die met de (uw) gemeente zijn gemaakt zoals toewijzen aan urgente gevallen en plaatsing op een lijst van woningzoekenden. ik vrees (voor u) dat u niet als woningzoekende stond ingeschreven.

u kunt zich voor juridisch advies kunt u zich ook wenden tot:

- het juridisch loket, tel. 0900 - 8020 (10 cent per minuut, met een starttarief van 4,5 cent plus uw gebruikelijke belkosten, tot een maximum van 12,50 euro, zie voor meer informatie https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl maar ik ga er vanuit dat het antwoord dan niet anders zal zijn.

aanvullede correctiue: zie deze info maar dat dan met de aantekening dat dit nog slechts een ontwerp is en geen regeling maar u kunt de corporatie hier wel op attenderen: 
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/12/20/aanpak-knellende-regels-meerderjarige-inwonende-kinderen-houden-dak-boven-hoofd-na-overlijden-ouders" target="_blank">aanpak knellende regels: meerderjarige inwonende kinderen houden dak boven hoofd na overlijden ouders | nieuwsbericht | rijksoverheid.nl  die refgeling zou dan voor twee jaren ngelden.