Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 18-08-2022 15:30:24
Garantie & Verzekeringen

Cz laat 18jarige fysiotherapie betalen terwijl dit chronisch is na 21 behandelingen

Lijkt mij logisch. je zoon is 18 jaar geworden en heeft nu een eigen verzekering nodig. dan heeft hij een eigen risico van €385. die moet hij opmaken. dat is ook met medicijnen zo, elk jaar betaal je het eigen risico, ook al slik je  de pillen al jarenlang.
als hij volgend jaar weer verder gaat met de fysiotherapie, dan moet hij weer het eigen risico eerst opmaken.
dat het voor je zoon een hoop geld is, dat begrijp ik. maar iemand die een uitkering op bijstandsnivo geniet, moet ook elk jaar het eigen risico opmaken.
heeft hij een aanvullende verzekering voor die 20 behandelingen? vraag eens aan cz of deze verzekering wel nodig is. mogelijk betaalt hij in totaal ook een paar honderd euro.
uit de zorgverzekering van de fbto, misschien is deze wat duidelijker:

heb je een eigen risico?

je betaalt https://www.fbto.nl/zorgverzekering/basisverzekering/eigen-risico" target="_blank">eigen risico vanaf de 21e behandeling. je betaalt geen eigen risico voor vergoeding uit de aanvullende module spieren & gewrichten.
goed om te weten: loopt je chronische indicatie door in het nieuwe jaar? je betaalt dan voor de behandelingen in het nieuwe jaar gelijk het eigen risico.
https://www.fbto.nl/zorgverzekering/vergoeding/fysiotherapie-oefentherapie-chronische-indicatie?keyword=&matchtype=&gclid=eaiaiqobchmi95blpmhq-qivsoxocr0tggpweaayasaaegljgfd_bwe" target="_blank">https://www.fbto.nl/zorgverzekering/vergoeding/fysiotherapie-oefentherapie-chronische-indicatie?keyword=&matchtype=&gclid=eaiaiqobchmi95blpmhq-qivsoxocr0tggpweaayasaaegljgfd_bwe