Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ju
juliomariner - 18-08-2022 15:44:03
Vakantie & Reizen

Wat zijn de opnamekosten die de geldautomaat rekent in frankrijk?

Ik woon in duitsland en werk in nederland en heb een rabobank rekening. het komt regelmatig voor dat ik geld pin bij onze lokale sparkasse of volksbank en heb nog nooit hiervoor hoeven te betalen.
heeft u toevallig geld met een creditcard opgenomen? dit kost namelijk altijd geld volgens mij ook als je bij de geldmaat hiermee pint.
dat er honderdduizenden buitenlandse pin opnames bij de ing hebben wil nog niet zeggen dat ze zo maar een lijstje met de kosten hiermee kunnen  maken.
aanvulling: er was laats een duits tv programma waarop werd gemeld dat er vooral in de toeristische gebieden door heel europa  pin automaten staan die toren hoge kosten berekenen maar die dat niet aangeven. via google vond ik ook dat er in spanje particuliere pin automaten staan (niet verbonden aan een bank) herkenbare aan groot atm erop van firma euronet en cardtronics (in rest van europa cashzone) die ook hoge transactiekosten rekenen (tussen 15 en 35%). deze moet je dus zeker niet gebruiken.

https://www.spanjevandaag.com/30/04/2022/let-op-bij-pinnen-bij-een-atm-pinautomaat-in-spanje/" target="_blank">https://www.spanjevandaag.com/30/04/2022/let-op-bij-pinnen-bij-een-atm-pinautomaat-in-spanje/
kijk ook op: https://www.consumentenbond.nl/betaalrekening/betalen-in-het-buitenland" target="_blank">consumentenbond