Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Thecla58
Thecla58 - 18-08-2022 16:30:22
Garantie & Verzekeringen

Cz laat 18jarige fysiotherapie betalen terwijl dit chronisch is na 21 behandelingen

Ik heb al jaren een chronische machtiging voor een aandoening aan mijn benen. elk jaar moet ik bij de huisarts opnieuw een machtiging aanvragen. de eerste (afgerond naar boven) 10 behandelingen worden verrekend met het eigen risico. vanaf zeg maar de 11e behandeling wordt alles vergoed uit de basisverzekering.

het is juist dat, vanwege het feitdat je zoon 18 jaar geworden is, de tellling om in aanmerking te komen voor een chronische machtiging de telling opnieuw begint. mijns inziens en mijn ervaring is dat vanaf de 22ste behandeling het vergoed gaat worden vanuit de basisverzekering.

natuurlijk is 385€ veel geld, zeker niet alleen voor iemand van 18 maar als hij verstandig is dan gaat hij het eigen risico (ja, dat is mogelijk bij cz) gespreid betalen dat kan dan in tien termijnen te beginnen in maart van elk jaar tot en met december van hetzelfde jaar. zelf doe ik dat al jaren en ik ben ook bij cz verzekerd. 
mocht het zo zijn dat je zoon in een jaar niet zijn hele eigen risico heeft opgesouppeerd dan krijgt hij het teveel betaalde eigen risico netjes terug betaald.