Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 23-08-2022 10:37:11
Geldzaken & Recht

Inkomen

U heeft een stellingname die ik wel kan volgen maar u dus absoluut niet kunt weten of die juist is.
inderdaad gaat het jaarinkomen omhoog als de lonen (en uitkeringen!) omhoog gaan en indien er geen wijziging zou komen in de toeslaggrens dan toeslagen minder kunnen worden door overschrijden van de toeslaggrens. uitsluitend belastingverlagen zou inderdaad gunstig zijn (indien er verder niets zou verandere).

de problematiek waar wij op dit moment (en dus ook ons kabinet) is echter zodanig dat er meerdere maatregelen noodzakelijk zijn en waar, al het nieuws goed volgens, ook aan wordt gewerkt maar ook verschillend over wordt gedacht. niet helemaal onlogisch omdat het een 'gatenkaas' lijkt. er is veel geld nodig om overheidsmaatregelen te kunnen nemen.
het verhogen van lonen (stimuleren ervan omdat dit een zaak is tussen werkgevers en werkgevers m.u.v. het minimumloom) uitkeringen  en ook toeslagen en toekennen van nieuwe toeslagen zijn opties maar verlagen van belasting tarieven ook waarbij dan gedacht wordt aan verlagen van de btw, accijnzen en meer differentiatie in schijftarieven. een bekend gegeven is dat nu door het stijgen van de prijzen, vooral bij energie, alle belasting en accijnzen die zijn vastgesteld op een percentage dus ook steeds meer opleveren. en dat levert dan meer op voor de schatkist en dat zou dan minder kunnen. maar er blijven op dit moment ook de nodige milieuproblemen waarvoor veel geld nodig is waarvoor dan één optie zou kunnen zijn: verhogen van de vliegbelasting. enz. enz. enz. m.a.w heer kort samegevat als mijn wens: ik zou wensen dat het zo simpel was zoals u stelt.